Уеб дизайн и SEO оптимизация, прецизно сметнати суми и инвестиции

В съответствие с настоящата пазарна икономика, когато на пазара се пуска даден продукт, е необходимо да се направи проучване. Сега дори има отделни фирми, които се занимават с изготвянето на подобни статистики – как би се приел даден продукт и какво може да се направи за по- доброто му възприемане. Когато се създава уеб сайт, също се налага да се направи предварителен анализ, за да не се окажете в ситуация с готов и работещ сайт, без посетители в него. Получените резултати трябва да бъдат крайно наложителни, за да се стартира неговата SEO оптимизация за правилните ключови думи, за да получим релативния трафик, които ни е нужен, за да продаваме своите продукти или да имаме достатъчно поръчки за нашите услуги.

Проучването ще даде информация за това дали потенциалните ви клиенти говорят съответния език, на който е направен сайта. Но дори и, ако използвате универсален език като английският например, не се знае дали повечето посетители могат да го четат.

Стъпка 2: Подготовка

Подготовката ви се състои и в проучване на това, какви клиенти посещават сайтове, които развиват подобна на вашата дейност, начини, по които да ги привлечете, както и методи, с които да задържите вниманието им, а също и доколко е голяма конкуренцията в съответната област. Ако се вземе за пример темата – изработка на сайт, проучването и подготовката показват, че има годишно 1/3 от милион търсения, които пък са направени, когато е зададено като ключова дума „изработка”. Но при търсене „изработка на сайт”, излиза, че конкуренцията е 24 милиона. Докато има 110 хиляди съперници на тема „Как да си направим уеб сайт”. Тази тема не изглежда особено печеливша в конкретния случай.

Постарайте се да разберете по някакъв начин какво им е интересно на хората във вашата сфера на дейност. След което организирайте сайта си така, че да допада на клиентите и да отговаря на техните виждания. Ако не успявате в интернет пространството все пак, тогава рекламирайте продукта си и офлайн.

Стъпка 3: Съберете тълпата

Бъдете оригинални, рискувайте с някоя идея, която мислите, че ще привлече вниманието на клиента. Все пак трябва да има атракция за посетителите. А най-добрият вариант ще е това, което правите да ви забавлява и същевременно да ви носи приходи.

Стъпка 4: Разучаване

Разучаването отново се повтаря или всъщност то изобщо не трябва да спира. Бъдете в час с новините. Коментирайте въпросите с колеги. Посещавайте различни форуми. Интересувайте се какво е актуално и търсено, за да може да реагирате адекватно и да отговорите на потреблението в момента. Защото сезон със сезон не си приличат, също както и тенденциите в различните сезони се променят.

Стъпка 5: Пред-продажба

Със заглавната страница вие грабвате вниманието на посетителя. Целият сайт трябва да е построен около този ефект, навсякъде трябва да убеждавате колко интересно е това, което предлагате. Професионалния уеб дизайн трябва да играе ролята на стръв, с която привличате потенциалните купувачи, затова се стремете той да представя по атрактивен начин, това, което продавате.

Стъпка 6: Повдигане на ентусиазма

Действайте така, че да накарате клиента да се замисли. Оставете го да смята, че той движи нещата. Подканвайки го с нещо апетитно, нека вярва, че е надхитрил и изпреварил всички останали и е сключил чудесна сделка, която е в негова полза. Всъщност ползата е взаимна, затова уважавайте потенциалните клиенти и покажете, че ги цените.

Бонус съвет

Създайте страница за контакти, както и страница с най-често задавани въпроси. Бъдете в крак с информацията, която е нужна на потребителите, за да може да отговорите на техните нужди и те да се връщат във вашия сайт отново и отново. Замислете се дали може да се захванете с продажба на подобни продукти, за да разширите възможностите си като предлагане и обновяване.