Продажби без SEO оптимизация

Представете си, че в един прекрасен ден включвате компютъра си, отваряте интернет браузера си и въвеждате адреса на Google. Но, какво е това, браузерът ви казва, че няма такъв адрес! Е, добре, няма проблем, ще посетя Yahoo! и тяхната търсачка си казвате. Но след въвеждането на url-то на Yahoo! браузерът ви вади същото съобщение. Сега вече нещо ви намирисва и вие решавате да проверите MSN, тъй като знаете, че поне Microsoft никога не биха закъсали с парите. Само че след въвеждането на адреса, ви се показва същото съобщение. Няма такъв URL адрес!

Да, представете си един такъв свят, в който няма търсещи машини, и всеки, притежаващ онлайн бизнес в Интернет със собствени усилия се позиционира на пазара, за да могат да го открият. Откъде ще започнете? Къде ще впишете сайта си? Как ще направите така, че сайта ви да е посещаван от потенциални клиенти?

Ние ще ви дадем някои насоки, за това време, когато може и да няма Гугъл и други подобни, но все пак се молете това да не се случва никога.

1. Публикации в пресата – Докато пресата и медиите се използват за такива неща, като промотиране на нови продукти и услуги, запознаване на хората с предимствата на даден продукт, то те са идеален начин да примамите хората към своя сайт. Поне тези, които търсят точно определена информация или продукт. Освен това медиите са чудесен начин да наложите марката си.

2.Публикуване в списък с директории – Това е най-лесния и сигурен начин, уеб сайтът ви да бъде индексиран и достъпен за евентуалните ви клиенти. Има много безплатни директории, които може да намерите в Интернет, които ще ви помогнат да популяризирате бизнеса си.

3. Статии – Развихрете изсказа си! Макар и писането на статии да не е много лесен начин, това е най-сигурният, че ще си спечелите постоянни читатели или клиенти. Всеки харесва стойностната, оригинална статия, която му дава някаква база, или интересна и нова информация.

4. Писма с последните новни – Това ви трябвало да е хлябът и маслото на вашия web сайт. Хората, които са се абонирали за тази услуга, явно са ви гласували доверие, за да си оставят емайла, на който да им се изпращат системни писма с последните новини от вашия сайт. Освен за новини, тези писма може да се използват, за да се промотира нов продукт, услуга и др.