Популяризиране и SEO оптимизация на сайтове в България

Тази стъпка е от изключителна важност за тези, които все още нямат свои собствени уеб сайтове, но смятат в съвсем скоро време да си направят. След като сте избрали името на домейна, е време да се спрете на определен хостинг план. Има много добри, и надеждни алтернативи, но това, което препоръчват специалистите в бранша е да изберете хостинг за блог. Тази форма на уеб хостинг ви позволява да получите професионален изглед за почти никакво време за изработка. Защо е толкова важно да имате добър хостиг план, в задачата по популяризирането на сайта си? Ами защото, ако хостингът ви не е добър, то тогава няма да може да поддържа голям трафик към вашия сайт, което пък означава, че тези, които са ви харесали може и да нямат шанс да стигнат до сайта отново.

Оптимизирайте уеб сайта си (SEO, да!)

За да имате успех в онлайн бизнеса си, сайтът ви трябва да има висок ранг в търсачките. А за да успеете да го повишите ще трябва да научите всичко за SEO или оптимизация за търсещи машини. Обекта на SEO оптимизация е обширен и в началото може да бъде малко объркващ. Но веднъж щом успеете да се справите с него, ще започнете да виждате предимствата му и дори щ започнете да се чудите защо не сте започнали по-рано. Някои основни неща за добра SEO оптимизация са: ключовите думи, линковете и доброто съдържание на сайта ви. Успеете ли да направите и трите перфектни, значи сте се справили със SEO оптимизацията и скоро посетителите ще потекат към сайта ви.
Възползвайте се от социалните мрежи за вашата SEO оптимизация и популяризация

Макар SEO оптимизацията да обхваща голяма част от оптимизирането на сайта ви, той далеч не е единствен процес. Оптимизацията за социалните мрежи в наши дни е може би почти толкова важна, колкото и SEO оптимизирането за Google, Yahoo или Bing.com. Тя е един от най-силните маркетингови инструменти. Какво включва социалната оптимизация? Първо се убедете, че съдържанието ви е по темата и не е старо. После намирате няколко блога, в които смело може да изразите мнението си по теми, които ви вълнуват, но без обиди и цинизми. След това може да качите сайта си в социални мрежи като Facebook, MySpace, Twitter, Flickr и YouTube. В последните две разбира се може да качите информация, ако е под вид на клип или пък снимки.
Потребителите ви да имат участие

Това е много важен момент в повишаването броя на посещения. За да накарате някой да се върне при вас трябва да поддържате интереса му. А това най-добре става, чрез нещо, което има на вашия сайт, представялващо интерес за него. Например конкурс с награди, или пък статия, по която накрая може да оставите въпроса отворен и да приканите посетителите си смело да споделят мението си. Или пък да направите форум към web сайта. По този начин почти е сигурно, че ако не всички, то поне повечето от тях ще започнат да говорят за сайта ви. А ако форумът се превърне в любимо място за хора от този бранш, почти сигурно е, че ще имате повече посещения.
Изтъкнете ползваемостта на вашия уеб дизайн

Инвестицията в добър дизайн е много по-важно нещо, отколкото си мислят някои. С красиво направен дизайн, вие ще спечелите доверието на своите потребители или читатели. Най-важното, което трябва да запомните тук е да не претрупвате сайта си с безкрайно дизайнерски елемента. Не прекалявайте с флаша, анимациите и т.н. Нека всичко да е с мярка. Също така трябва да го направите лесен за навигация, за да могат по-лесно да се ориентират посетителите в него.

Трудна и относителна работа е да се каже кой точно е красивия уеб дизайн. Защото хората са различни и ако едно нещо е красиво за един, за друг може да е отвратително. Обаче, все пак си има основни тенденции в уеб дизайна, и ако се придържате към тях, със сигурност ще зарадвате повече посетители. Едни от най-популярните тенденции за 2009 година бяха лаят с повече колони, големи илюстрации и много празни пространство. А какви ще са 2010, времето ще покаже.