Мултиезикова SEO оптимизация

Мултиезиковата SEO оптимизация е процеса на преправяне на сайта ви така, че да се показва в списъците на търсене на различни езици в различни държави. Колкото по-високо в списъка с резултатите, толкова повече трафик ще се генерира. Теоретично, колкото повече кликания имате, толкова повече импресии ще имате, но само ако сайта съвпада с целевата аудитория.

Pay-per-click (PPC) е интернет рекламна система, където рекламодателя плаща единствено за пътите, в които човек е кликнал на рекламата. За да се появи тя където трябва, имате нужда от подходящите ключови думи. Но това, че се показва, не е достатъчно. Ако имате посетител, който не се интересува от страницата ви или пък тя е трудна за навигация, той напуска сайта, а ви плащате за това.

Противно на очакванията, болшинството Интернет потребители не са англо-говорящи, така че целейки се да ги привлечете може да ви донесе загуби.

Какво е нужно за мултиезична SEO оптимизация?

Това е много по-сложен процес отколкото стандартната оптимизация и трябва да се вземат предвид езика и културните разлики. За да успеете да го направите правилно, трябва да вземете предвид и други търсачки. Общо взето, трябва наистина да знаете какво вършите, за да постигнете очакваните резултати.

Жизненоважно е да разбирате какво търсят хората и какви ключови думи използват на дадения език. Не можете просто да преведете сайта и да очаквате да продаботи във ваша полза. Може да допуснете неточности при буквалното превеждане.

Също трябва да вземете предвид евентуални грешки във всеки език и възможността за използване на разговорни думи за определени неща.

Не правете грешката да мислите, че Google е най-популярната търсачка по цял свят. Да, почти навсякъде доминира, но не навсякъде. Професионалната мултиезикова оптимизация ще вземе предвид най-използваните търсачки в дадени страни.