SEO, популяризация и изграждане на онлайн присъствие

Представете си, че всяка компания си има уеб сайт – това е даденост. Но с нарастването на броя на професионалистите, преминаващи към онлайн работата, имате нужда от повече от сайт, за да предизвикате внимание върху продуктите или услугите си.

За да сте наравно с останалите, е нужно да се натъквате на същите неща, на които и вашите клиенти се натъкват търсейки продукти. Едно задълбочено онлайн присъствие ще ви даде по-голяма възможност да представяте марката си, да се свързвате и отправяте предложения до вашите клиенти, като увеличавате броя им.

Представям ви девет стратегии, които да ви донесат търсения ефект.

Спечелете място в каталози или места за търсене. Професионалистите от почти всички индустрии предпочитат сайтове и директориим, които да претърсват за продукти и решения. Онлайн местата за търсене ви дават мощно и видимо присъствие пред клиенти и проблеми, на които търсят отговор.

Рекламирайте в електронни бюлетини. Електронните бюлетини предоставят съобщението ви директно на клиентите ви. Това е един много добър начин да обявите новите си продукти или появата ви на търговски изложби.

Публикувайте технически статии. Имайте предвид, че такъв тип статии се четат много от хората, към които е насочена. Изградете връзки със сайтовете, които ги публикуват, за да представите компанията си като експерт в областта.

Публикувайте рекламни банери. Заради видимостта си, банерите предлагат много възможности. Но рекламата ви трябва да се появява в подходящи уеб сайтове. Търсете медиен партьор, който знае добре за онлайн поведението на целевата аудитория и да ви помогне да го поставите на правилното място в Мрежата.

Вкючете се в индустриална търговска асоциация. Такива асоциации обикновено имат списъци с членовете и връзка към уеб сайта ви. Някои даже ви предоставят възможността да слагате логото си, което ще направи компанията ви разпознаваема на пазара. Уверете се, че връзката ще сочи към уместна страница – може и началната, но може и точно определена.

Използвайте разумно рекламите с ключови думи. Повечето компания ги използват до някаква степен, за да докарват трафик към сайта си. Избирайте конкретни ключови думи и фрази, вместо най-известните термини. По този начин, няма да губите пари, насочвайки рекламата си към грешната аудитория.

Участвайте в блогове и онлайн дискусии. Участие в интерактивна социална медия, като блогове и онлайн дискусии, насочени към вашата сфера на работа е добър начин да разпространите името си. Помнете – правете внимателно вашите публикации, защото всичко, което напишете се вижда от много хора и влияе пряко върху имиджа на компанията ви.

Не забравяйте SEO оптимизацията. Оптимизацията може да привлече голямо внимание върху страницата ви, като й помага да се издигне в класирането на търсачките. Определете как най-добре една качествена SEO оптимизация ще пасне на вашата маркетингова стратегия, без да разхищавате ресурси.

Вземете предвид социалните мрежи. Социални мрежи като блогове, LinkedIn, Twitter и Facebook са друг добър начин да промотирате компанията си и да общувате с клиенти. Въпреки че най-вероятно няма да използвате участието в социални мрежи като част от маркетинговата ви стратегия, има смисъл да се запознаете по-добре с тях и ефективно да ги използвате в бъдеще.

Поддържайки постоянно онлайн присъствие, ще спечелите добри отзиви от бизнес професионалисти, които разчитат на Интернет, за да намерят добра информация относно вас, продуктите и услугите ви.