SEO оптимизация 2010

Списък на SEO за 2010

Много промени бяха направени през 2009 в сферата на онлайн търговията и съвременната оптимизация на сайтове. Някои от по-важните събития са появата на Bing.com, известие за появата на Google Caffeine, както и партньорството между Yahoo! и Microsoft.

Предлагаме ви списък с точки, които ще изкачат сайта ви до върха, ще достигне до потенциални клиенти и ще ви популяризира.

Намалете времето за зареждане на сайта ви. Колкото по-бързо се зарежда сайта ви, толкова по-добри са шансовете да се класира на добро място за дадени ключови думи. Това е следващата голяма стъпка към върха на резултатите на търсене. Нещо, което задължително трябва, за да се постигне целта: доказан уеб хостинг партньор и бърза интернет връзка.

Трябва да сте в списъка на Google Local Search. Това ви осигурява видимост от страна на клиентите. Доказано е, че броя на посетителите се увеличава, когато сте в списъка на търсене на локални резултати. Всеки клиент би предпочел да пазарува от място, което е лесно достижимо, вместо да пазарува от друг град или държава.

Включете се в социални медии. Все повече организации започват да участват в такива. Това е задължителна точка към успеха.

Оптимизирайте за мобилните клиенти. С нарастването на броя на хората, които все повече участват в Twitter и Facebook чрез мобилните си устройства, много организации обърнаха внимание на този аспект. Можете да направите така, че сайта ви да се появява на мобилни устройства през същия URL адрес или специален домейн. Нещо от сорта на mobile.именауебсайта.com

Обърнете внимание на Web Analytics. Има много пособия, които да ви помогнат да анализирате посещенията на сайта си. Някои от най-добрите са Omniture, Google Analytics и Yahoo! Web Analytics. Но помнете, че това може да отговори само на въпроса „как”, а не „защо”.Можете да проверите колко човека са разгледали страницата с продуктите, но не и защо някои от тях не са поръчали. Организациите трябва да се научат, след подробно анализиране на резултатите, да постигнат по-високи резултати.