Landing Pages или SEO оптимизация, борба за ефективност

Защо някои сайтове са по-добре без landing page?

Скоро се появи една онлайн книга, която твърдеше, че сайтовете са по-малко ефективни при продажбите, отколкото са landing страниците. Както би ви казал всеки, запознат с методите на SEO оптимизацията, това не винаги е така.

Има ред, причини поради които един уеб сайт ще бъде по-силно оръжие и ще спечели много повече, ако се занимавате с недвижими имоти. Докато landing page може да бъде успешно оптимизиран за търсачки, това значи само едно нещо – повече работа за уеб мастера.

Има ред, причини поради които един истински инвеститор ще предпочете да поддържа една обикновена страница, вместо да прави редици landing страници. Като начало, бизнеса с недвижими имоти е бизнес, при който вашият имидж е от голямо значение. Да имаш професионален имидж е изключително важно. А чрез landing pages това няма да стане (въпреки че има изключения, не се опитваме да дадем лошо име на технологията). Може да си го представите така: ако искате да купите имот, независимо дали като инвестиция или нов дом, с кой ще предпочетете да правите бизнес? Агентът с лъскав, добре изглеждащ сайт или онзи, чието уеб присъствие повече напомня на виртуална авто морга.

В много случаи, имиджа ви е отражение на поведението на търговеца на недвижими имоти. Landing pages изглеждат евтино. Трудно ще постигнете ефекта, който искате да накара клиента да купи нещо, нали? Разбира се, че е трудно. Да продължим. Един от главните проблеми при използването на landing pages е, че един бизнес трудно ще запази голяма част от тези страници, които са насочени към коренно различни ключови думи, особено, когато използвате pay-per-click реклама.

Поддръжниците на landing pages най-често ги характеризират като нещо, от което ще спечелите много, което съвсем не е така. По добра аналогия е може би синьото небе пълно със звезди. Но не всички те са видими, нали? Имам, предвид че landing pages много рядко се виждат при търсене. След като съдържанието на тези страници е подобно, една страница, отличаваща се само по една ключова дума от друга, се вижда като подобна от търсачките.

Какво значи това? Значи, че търсачките много често пренебрегват тези страници. Това води до малко трафик или да доведат до създаване на потенциал върху малкото хора, които са обърнали внимание. Това проблем ли е? Всъщност да – цялата работа, която отива при създаване на тези landing pages не генерира толкова трафик, колкото би генерирал вашият главен уеб сайт. Този трафик, разбира се, подобрява позицията на търсенето на вашия уеб сайт, което значи, че ще получите още повече трафик.

Ако недвижимите имоти са игра с числа, то имате причина да искате да се занимавате с това и да увеличите входящия трафик. Привържениците на landing pages ще ви кажат, че един уеб сайт не може да се съсредоточи към множество ключови думи, а landing pages могат. Това са глупости. Изключително лесно е да добавите страница към уеб сайта си, който е оптимизиран за същите ключови думи – и всъщност изгражда класацията на сайта ви, вместо да бяга от тази задача. Ще ви дам едно предимство на традиционния уеб сайт пред landing pages що се отнася до самата SEO оптимизация. Landing pages няма да бъдат индексирани повторно от търсачките, ако въобще са индексирани веднъж.

Уеб сайтът оритежава една черта, която го праща много пред landing pages във всеки един аспект – лесно е да поддържате блог, като част от сайта си. Защо блог? Защото е невероятно лесен начин да добавите ново съдържание към сайта си и да запазите интереса на търсачките. Това може да ви помогне да подобрите класирането си, да увеличите трафика си по-добре, отколкото landing pages ще могат някога.

За времето, за което ще направите една уеб страница, можете да добавите страница на вашият главен сайт, да привлечете трафик или да индексирате повторно страницата си като добавите нова информация в блога ви. И все още ще имате време да си купите кафе, например, и да отпразнувате успешно продажбите, докато хората, които се занимават с landing pages все още ще работят по тях. Решението е лесно – уеб сайтовете печелят пред landing pages подхода.