SEO оптимизацията като обществено явление

SEO оптимизацията днес е нещо много повече от уеб услуга, която се стреми да позиционира дадени уеб сайтове на по-високи позиции в търсещите машини (познати просто като “търсачките”).

SEO оптимизация е термин, които свързва много хора в Интернет чрез специализирани форуми за оптимизация на сайтове, блогове на тази тематика. Има множество Facebook групи, страници и милиони фенове, които коментират и обсъждат ежедневно различно SEO похвати и съвети, прилагат ги на практика в своите уеб сайтове, учат се, изследват, спорят.

От класическа гледна точка, много бизнесмени и предприемачи си поръчват SEO оптимизация за своите бизнес web сайтове с цел увеличаване на своите приходи и печалби. Но това също е свързано с комуникация, общуване, бизнес срещи и нови запознанства, били и те в стил клиент – изпълнител.

Search Engine Optimization мрежата от хора, които се стремят в усъвършеснтване на своите Уеб и IT познания, създават така нареченото SEO общество. В днешни дни има дори и множество кампании, семинари и събития, на които специалисти от SEO бранша се събират, предават знания, други ги слушат внимателно, трети намират подходящо място за реклама.

Някои от вас вероятно са запознати със SEO конференцията през изминалата 2009 година, на която лектори бяха Мартин Христов, Пламен Томов, Лили Грозева, Мартин Попов, Огнян Младенов, известен със своя SEO блог и други специалисти в SEO оптимизацията на сайтове за търсачки.

На конференцията се обсъждаха теми и креативни стратегии за Link Building практиките като методи за получаване на връзки към уеб сайтовете, SEM и Уеб бизнес основите, беше обяснено на прост език както е SEO оптимизация, приложенията на SEO и PPC рекламата, а г-н Младенов например беше избрал свежата тема да говори за SEO за хората и техните лични или бизнес блогове.

Подобни мероприятия вълнуват много хора и за в бъдеще в България ще се провеждат все повече подобни събития, а по света те вече са редовна практика от години наред и стотици хиляди хора се образоват в SEO Оптимизацията, някой от личен интерес, други заради своите бизнес цели, но SEO обществото нараства с всеки изминал ден.