SEO оптимизацията е важна за успеха

Ако искате да сте успешен във вашите онлайн начинания, то оптимизацията е нещото, без което не можете. Без адекватна оптимизация на сайта, без паяци и алгоритми, имате малък шанс да получите адекватна позиция на страницата с резултатите. Това значи гибел, за голяма част от онлайн търговците.

Безплатният трафик, без съмнение, е най-доброто нещо и ако сте несигурен относно употребата на pay-per-click рекламата, като Google Adwords например, това може да ви донесе големи разходи, с които да поправите недостатъците при оптимизацията ви. Само 1% от всички, които започват да правят бизнес по интернет успяват да спечелят, най-вече, защото останалите не знаят как да рекламират сайта си. Разбира се, има и други причини, и един уеб сайт не винаги е задължителен, но ако имате такъв, то трябва да се научите как да го оптимизирате така, че той да получи възможно най-добрата позиция в търсачките.

Най-общо, SEO оптимизацията казва на търсачките точно какво съдържа всяка една страница от вашият уеб сайт, и че е подобна на ключовата дума, или израз, за който сте оптимизирали. Да имате добре изглеждащ уеб сайт и много добро съдържание на всяка страница не е достатъчно условие за успех в резултатите на Google, да не говорим за място, което да ви донесе безплатен трафик. От голяма важност е да можете да боравите с търсещите алгоритми, за да пресмятате на висока степен на сходство на вашата страница с изискванията, използвани от Google и други търсачки за намиране на информация.

Алгоритмите са математически изрази без зрение. Те са слепи за невероятния дизайн, който сте направили. Те четат сорс кода на страницата ви, заедно с текста в него. Начина, по който е оформен текста ви, ви дава тежест на част от някой текст, и показва на алгоритъма кое е важното в него.

Трябва да отведете паяците, които „лазят” по сайта ви, там, където вие искате. Добрият дизайн, навигация и вътрешната структура на свързване са част от нещата, които ви трябват, за да постигнете това. Има много повече, що се отнася до SEO, отколкото само няколко тага и мета-тагове – много много повече. По-голямата част от хората не разбират как точно оптимизацията оптимизира техния сайт, но ако разберат как да го направят, това може да подобри неизмеримо шанса им за успех.

Все пак, има повече за правене при оптимизацията, отколкото просто четене за нея. Трябва да разберете как работи и да разберете напълно какво правите, когато оптимизирате сайта си. Все още има професионалисти, които смятат, че трябва да имате от 2 до 3 процента гъстота на ключовите думи в уеб сайта си. Аз продължавам да не приемам тяхното мнение, защото знам, че това, което казват е пълна глупост: контекстуалното значение е нещото, което търсят търсачките в днешно време, а не неконтролирани повторения на ключови думи, което ще ви донесе нищо повече от резултати, които никой няма да види.

Оптимизацията претърпя много промени през последните години и тотално промени облика й. Но нещото, което никога няма да се промени е облагата, която получавате, когато разберете напълно за какво става въпрос, при оптимизация за дадена търсачка, например Google.

SEO оптимизацията ще промени завинаги вашият уеб сайт към по-добро. Помнете – не разчитайте на просто четене как става – приведете го в действие и го разберете.